© GVB

Daderes (15) en slachtoffer (17) steekpartij hadden al langer ruzie

De twee meisjes van 15 en 17 jaar die woensdagnamiddag in Lommel bij een steekpartij betrokken waren, hadden al langere tijd ruzie. De tieners volgen dezelfde richting aan KA Mercurius in Lommel en hadden enkele gezamenlijke lessen. De leerkrachten merkten sinds anderhalve maand problemen op en haalden er onder meer het CLB bij. Tot fysiek geweld kwam het op school nooit. De dader (15) verscheen donderdag voor de jeugdrechter in Hasselt. Het slachtoffer (17) mocht het ziekenhuis vermoedelijk gisterenavond verlaten.

GVB / pP

De politie leidde donderdag de vijftienjarige dader uit Neerpelt voor bij de jeugdrechter in Hasselt. Het meisje verwondde woensdagnamiddag op het Kerkplein in Lommel haar zeventienjarige schoolgenoot uit Lommel met een zakmes.

De twee meisjes hadden een fikse ruzie die op een gegeven moment helemaal uit de hand liep. Daarbij haalde de 15-jarige een zakmes boven. Volgens getuigen bedreigde ze hiermee haar oudere schoolgenoot en raakte het duo verwikkeld in een gevecht waarbij geslagen, gestampt en aan de haren getrokken werd. Daarbij zou de vijftienjarige, mogelijk onbedoeld, het mes in de buikstreek van de zeventienjarige geplant hebben. Van wie het mes is en wat de precieze aanleiding van de ruzie was, kon gisteren niet vrijgegeven worden.

Mariaziekenhuis

Na de steekpartij vluchtte de dader weg en werd het slachtoffer met de ambulance naar het Mariaziekenhuis van Overpelt gebracht. Haar verwondingen waren ernstig, maar niet levensbedreigend. Ze mocht vermoedelijk donderdagavond het ziekenhuis al verlaten.

Lees het volledige artikel vandaag in uw krant.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio