Belager van gemeenteraadslid riskeert tien maanden cel

Een man die vorig jaar een Truiens SP.A-gemeenteraadslid en zijn vriendin meermaals belaagd heeft, is woensdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen. De man kon het niet verkroppen dat zijn ex een nieuwe relatie gestart was nadat hun relatie in november 2013 op de klippen was gelopen.

GeHo

De vrouw moest het onder meer bekopen met 48 telefoontjes in één dag op 14 februari. Meteen nadat ze opnam, gooide hij de hoorn weer op de haak. Ook schreef hij racistische boodschappen op Facebook aan de vrouw gericht en probeerde een zoontje van haar af te schermen. Een keer ging hij zelfs zijn kind opeisen en gebruikte een koevoet om zijn eisen duidelijk te maken. De belager stak de autobanden van de nieuwe liefde van de vrouw tussen februari en april twee keer plat. Ook sneuvelde zijn achterruit op 25 april 2014.

Triest hoogtepunt in het geschil was een achtervolging met de auto in ware rallystijl op 28 april vorig jaar. De beschuldigde haalde daarbij een mes boven en liet niets aan de verbeelding over wat hij daarmee zou doen. Het gemeenteraadslid vroeg 2.130 euro schadevergoeding, de vrouw 2.625 euro. De verdachte stuurde zijn kat naar de rechtbank. ‘De feiten zijn klaar en duidelijk’, zegt de procureur die tien maanden cel en 1.200 euro boete vorderde. Vonnis op 3 juni.