Kate en William willen met rust gelaten worden

Kate Middleton en prins William willen in alle rust van hun uitgebreide gezin genieten. Daarom trokken ze woensdag naar Norfolk, op het Engelse platteland. De plaatselijke politie heeft er brieven uitgedeeld met een duidelijke boodschap voor de media. Dat meldt de BBC.

vwh

Afgelopen woensdag hebben Kate en William hun Kensington Palace in Londen verlaten. Het koppel, prins George en zijn kersverse zus Charlotte trokken naar Anmer Hall, hun residentie op het Sandringham-landgoed van Koningin Elizabeth in het Engelse graafschap Norfolk. Diezelfde dag deelde de plaatselijke politie brieven uit aan fotografen met een duidelijke boodschap: dat ze hun camera’s en bijhorende lenzen niet meer mogen bovenhalen.

In de mededeling staat dat er in het verleden ‘een aantal inbraken zijn geweest op de privacy van de koninklijke familie en dat deze daden van intimidatie en privacyschending moeten gestaakt worden.’ Verder staat te lezen dat ‘de koninklijke familie en hun gasten een meer dan redelijke verwachting hebben van privacy.’

De politie verspreidde de brieven in opdracht van Kate en William, maar gaf verder geen commentaar. Het is wel bekend dat Kate en William hun kinderen hier willen grootbrengen. Het paleis werd onlangs volledig verbouwd en moet de kinderen beschermen tegen nieuwsgierige paparazzi en paleisprotocol.