© Patricia Scheepers

GIBC Vriendenkring brengt bezoek aan de Westhoek

Reeds geruime tijd was er interesse bij de leden en het bestuur van GIBC Vriendenkring om de Westhoek te bezoeken. Zodoende trok een volle bus naar daar om de Eerste Wereldoorlog te herdenken.

Patricia Scheepers

De sfeer zat er al van 's morgens heel goed in. Een stralende zon was de hele dag aanwezig. Bij aankomst in Diksmuide wachtte er een lekkere broodmaaltijd. Met een goed gevulde maag kon dan de tocht in de Westhoek aangevat worden. Op het programma stond een geleid bezoek aan de Studentenfriedhoff in Langemark alsook de grootste militaire begraafplaats Tyne Cott. In het museum Passendaele 17 maakten onze leden kennis met de leefwereld van de soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Naderhand stond er nog een rondrit in Diksmuide op het programma. Na de warme maaltijd werd de dag afgesloten te Ieper. Het bestuur kreeg de ultieme kans om een bloemenkrans aan de Menenpoort neer te leggen tijdens de Last Post. Deze uitstap was voor iedereen een unieke ervaring om op deze manier hulde te brengen aan de gesneuvelden van WO I.

Volgende uitstap van GIBC Vriendenkring is gepland op 2 juni met een bezoek aan de aspergehoeve in Dilsen-Stokkem met naderhand een aspergemenu. Meer informatie bij Monique Manshoven 0495/43.85.20


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio