© Photo News

Etixx-Quick Step met 4 Belgen naar de Giro

Ook Etixx-Quick Step heeft zijn definitieve selectie voor de Ronde van Italië (start zaterdag 9 mei) bekend gemaakt. De Colombiaan Rigoberto Uran is de absolute kopman van het team, dat naast Tom Boonen nog drie andere Belgen meeneemt naar Italië.

dmm

Rigoberto Uran werd de voorbije twee jaren telkens tweede in het eindklassement van de Giro. De Colombiaan wil dit jaar eindelijk de roze trui dragen op het eindpodium in Milaan. Maar dan zal hij wel moeten afrekenen met Alberto Contador en Richie Porte. Uran eindigde als vijfde in de voorbije Ronde van Catalonië en Ronde van Romandië.

De selectie van Etixx-Quick Step staat dan ook volledig in het teken van Rigoberto Uran, al kan er altijd iets uit de bus vallen voor twee van onze landgenoten: Tom Boonen en Gianni Meersman. ‘Ik ga naar de Giro om te werken voor de ploeg. Maar als zich een kansje voordoet, zal ik ook wel sprinten’, vertelde Boonen, die zijn eerste Giro rijdt. Hetzelfde geldt ook voor Gianni Meersman. Aangezien er behalve André Greipel geen enkele topsprinter meerijdt in de Giro, lijkt een ritzege niet onrealistisch voor één van onze twee landgenoten. Ook de Belgen Serry en Keisse zijn er bij in Italië.

Selectie

Tom Boonen (BEL)

Maxime Bouet (FRA)

David De La Cruz Melgarejo (ESP)

Iljo Keisse (BEL)

Gianni Meersman (BEL)

Fabio Sabatini (ITA)

Pieter Serry (BEL)

Rigoberto Uran Uran (COL)

Petr Vakoc (CZE)