© BELGA

Leraars plunderden bankrekening van basisschool

Twee leraars die gedurende vier jaar voor in totaal ongeveer 90.000 euro van de bankrekening van vrije basisschool ‘t Minnepoortje in Bekkevoort zouden hebben gehaald, zijn dinsdag gedagvaard voor de correctionele rechtbank in Leuven.

Een 41-jarige leraar die ook penningmeester was van de school, zou van januari 2007 tot september 2010 via overschrijvingen geld van de school hebben getransfereerd naar zijn privérekening. De man ontvreemdde de centen beetje bij beetje. Verspreid over 195 transfers zou hij op die manier 60.000 euro hebben ontvreemd.

Daarnaast haalde de man ook op verschillende plaatsen geld af van de schoolrekeningen. In veertien keer zou hij zo nog eens ruim 10.000 euro op zak hebben gestoken. Hij zou ook fraude hebben gepleegd met medicatie voor de sneeuwklassen en cadeaubons van de school.

De andere leraar, een 31-jarige man, zou tussen januari 2009 en juli 2010 misbruik hebben gemaakt van de bankkaart van de school, hetgeen hem 19.733 euro zou hebben opgeleverd.

Beide leraars zijn inmiddels ontslagen.

De zaak sleept door diverse procedures al lang aan. Op de zitting stelde de vzw ‘t Minnepoortje zich burgerlijke partij. De rechtbank velt een tussenvonnis op 19 mei. Voor de vordering van de strafmaat is het wachten tot 1 september.