© Photo News

Mitrovic opnieuw gelinkt aan Newcastle

‘Newcastle biedt 15 miljoen Britse Pond voor Aleksandar Mitrovic’. Dat kopt de Daily Mail vandaag. Of de interesse van de club uit Noord-Engeland zo concreet is als de tabloid beweert is zeer de vraag, maar dat er belangstelling is voor de Servische spits van Anderlecht is al langer geweten.

jug, dmm

Newcastle beleeft een snertseizoen in de Premier League en staat met 35 punten uit 35 matchen maar nipt boven de degradatiezone. En dus wil de ex-club van Philippe Albert zich volgend seizoen flink versterken. En daarbij klinkt de naam Mitrovic steeds luider. Volgens de Daily Mail heeft Newcastle zelfs 15 miljoen Pond (een dikke 20 miljoen euro) over om de topschutter van Anderlecht binnen te halen.

Voor die prijs zal Anderlecht zeker oren hebben naar een eventuele transfer, maar een akkoord is er zeker nog niet. Laat staan dat er al zelfs al een officiëel bod zou zijn. De vraag is ook of Mitrovic wel zin heeft om volgend jaar in de Premier League tegen de degradatie te gaan vechten. Bovendien hebben ook Swansea, Valencia, AC Milan en Borussia Mönchengladbach interesse in Mitrovic.

De 20-jarige Serviër scoorde dit seizoen al 17 competitiegoals. In de Champions League maakte hij twee belangrijke goals tegen Arsenal en Borussia Dortmund. Ook in de Europa League (1x) en de Belgische beker (4x) trof hij raak.