Invalide man beboet na weigeren van homo als poetshulp

Een 42-jarige invalide man uit Eeklo is veroordeeld tot een geldboete van 300 euro met uitstel omdat hij een homoseksuele man die kwam poetsen bij hem heeft beledigd. Dat heeft de correctionele rechtbank in Gent dinsdag beslist.

De feiten gebeurden in december 2013 in Eeklo. De beklaagde had via het OCMW een poetshulp gevraagd, stelde openbaar aanklager Bernadette Baeyens bij de behandeling van de zaak. “De man die door het OCMW gestuurd werd, was niet welkom enkel en alleen omdat hij homo is.”

De beklaagde heeft beledigingen geuit en heeft die herhaald bij een verhoor bij de politie. Ook in een mail naar het OCMW liet hij grof zijn ongenoegen blijken over de geaardheid van de poetshulp. “Ik moet geen homo’s in mijn huis hebben”, heeft de man verklaard.

Biseksueel

De Eeklonaar, die zonder advocaat verscheen, voerde aan dat de poetshulp zijn werk niet goed deed. “Hij heeft niets gedaan in mijn huis. Hij stond in de zon aan mijn voordeur te roken en met zijn gsm te spelen. Ik was niet tevreden, moest hem vier uur betalen en vroeg hem mijn woning te verlaten. Hij wilde niet, waardoor ik grof taalgebruik gebruikte.”

“Ik wil geen homo’s in mijn kot, inderdaad, als ze hun werk niet doen. Bovendien bleef de man voor mijn huis staan, waardoor de mensen zouden beginnen denken dat ik biseksueel ben. Ik wil nog aan een vrouw geraken”, stelde de beklaagde.

De man ging niet in op de mogelijkheid tot bemiddeling in strafzaken en riskeerde vier maanden cel en 600 euro boete. De rechtbank veroordeelde hem dinsdag tot een geldboete van 300 euro met uitstel.