© EPA

Messi vol lof over Guardiola: Pep verdient applaus’

Woensdag wordt in de halve finale van de Champions League de heenronde tussen FC Barcelona en Bayern München afgewerkt. Lionel Messi kijkt uit naar de reünie. ‘Het is briljant wat we allemaal met Guardiola hebben bereikt’.

jvdm

De Spaanse trainer, die jarenlang de Catalaanse troepen aanvoerde, zal woensdag in Camp Nou in de dug-out van de tegenpartij staan. Messi hoopt op een hartig welkom voor zijn ex-trainer. ‘Pep verdient een applaus van de supporters, want we hebben hier samen heel veel prijzen gewonnen en ik heb bij hem veel geleerd.’

‘Maar van zodra de wedstrijd is begonnen, moeten de supporters natuurlijk opnieuw voor ons supporteren’, vertelt Messi. ‘Guardiola kent ons heel goed en wij weten hoe hij zijn ploeg graag laat spelen. Dan is er niemand echt in het voordeel.’

Cruciaal

‘Ik denk dus niet dat er een favoriet is. We zijn allebei sterke ploegen die ook in vorm zijn. Bij ons is de motivatie alvast groot. We weten wat er in dit stadium van de competitie op het spel staat.

Zowel Barcelona als Bayern München is dus aan zijn status verplicht de Champions League-finale te halen. ‘De druk is op beide teams even groot’, zegt de Barça-vedette daags voor de clash in Camp Nou.

Bij Barcelona ontbreekt overigens de Franse verdediger Jéremy Mathieu door een blessure aan de rechterenkel. Wat dit betekent voor de selectiekansen van Thomas Vermaelen, is koffiedik kijken.