Vreemd: Carcela wordt opgeroepen maar bondsparket vraagt geen sanctie

Standard-middenvelder Mehdi Carcela werd vandaag opgeroepen door de Reviewcommissie maar het bondsparket zag geen reden voor een sanctie voor zijn vermeende elleboog tegen Zarko Toma­sevic tijdens Kortrijk-Standard. De kans is dus groot dat er later op de dag een vrijspraak volgt.

vml

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het was de Reviewcommissie van de voetbalbond - die op basis van televisiebeelden het Bondsparket kan bevelen spelers na een wedstrijd te vervolgen voor onbestrafte of onvoldoende bestrafte fases - die besloot dat Carcela opgeroepen moest worden voor een fout tijdens de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Daar zou Carcela een elleboog uitgedeeld hebben aan KVK-speler Tomasevic, maar het Bondsparket leek niet erg happig op een vervolging. Ter zitting vroeg de procureur géén sanctie voor de Standard-speler, die zo zeer waarschijnlijk zonder straf zal wegkomen.

Het Bondsparket is door de KBVB-reglementen dan wel verplicht een speler op te roepen ter zitting, als de Reviewcommissie daartoe besluit, maar het is niet verplicht een bepaalde strafmaat te eisen. Door dat hiaat in het reglement zag de procureur zich bevoegd om geen straf te vragen. Tenzij de Geschillencommissie de komende uren tijdens haar besluitvorming alsnog vindt dat Carcela een schorsing verdient, zal Standard komende zondag thuis tegen KV Kortrijk gewoon beroep kunnen doen op zijn middenvelder. Oproeping voor niets, dus...

Bekijk het bewuste fragment hierboven vanaf 0:14.

Lees meer over Standard Luik