© USA Today Sports

NBA. LeBron James onderuit, Blake Griffin schittert

De Chicago Bulls en de Los Angeles Clippers zijn maandag uitstekend begonnen aan de tweede ronde in de play-offs van de NBA.

Chicago won zijn openingsduel tegen Cleveland in de halve finale van de Eastern Conference met 92-99. Derrick Rose leidde zijn ploeg met 25 punten naar de zege in de Quicken Loans Arena in Cleveland. Ook Pau Gasol (20 ptn) en Jimmy Butler (20 ptn) waren goed bij schot.

In het verliezende kamp tekende Kyrie Irving voor 30 punten en deed daarmee beduidend beter dan zijn teamgenoot en supervedette LeBron James (19 ptn). Woensdag krijgen de Cavaliers de kans om zich voor eigen publiek te herpakken. Dan staat het tweede duel tussen beide teams op het programma.

In de Western Conference versloegen de Clippers thuisploeg Houston met 101-117. Dat hadden ze vooral te danken aan Blake Griffin, die 26 punten scoorde en ook nog 14 rebounds plukte en 13 assists uitdeelde, goed voor triple-double.

Bij de Rockets was Dwight Howard goed voor 22 punten, twee meer dan zijn ploegmaat James Harden. Woensdag treffen beide teams elkaar een tweede keer in het Toyota Center in Houston (Texas).

De winnaar van de best-of-seven stoot door naar de finale in zijn Conference.

Uitslagen van maandag:

EASTERN CONFERENCE

Cleveland - Chicago 92-99

(Chicago leidt met 1-0)

WESTERN CONFERENCE

Houston - LA Clippers 101-117

(LA Clippers leiden met 1-0)