Stuntmotard op één wiel dan toch gevat

De wegpolitie heeft de stuntende motorrijder dan toch kunnen vatten. De waaghals scheurde twee weken geleden een kilometer lang op één wiel over de Brusselse Ring.

MCe

De federale wegpolitie zat er verveeld mee dat ze niets konden ondernemen tegen de waaghals die twee weken geleden op één wiel over de Brusselse ring scheurde. Met 120 kilometer per uur en op één wiel. Het eerste filmpje van een autobestuurder, die de stunts met zijn gsm kon vastleggen, was niet bruikbaar. Maar de waaghalzerij werd blijkbaar nog door een andere autobestuurder gefilmd. En op dat filmpje was de nummerplaat wél duidelijk leesbaar. “Hij heeft zich ondertussen aangemeld. Het gaat om een dertiger uit Brussel’, aldus de federale politie.

De motorrijder zou een bekende zijn bij de politie. Hij zou zijn stunts vaak op parkeerterreinen oefenen, maar is ook al op de openbare weg aan de kant gehaald. Hoe gevaarlijk de stunts van de motorrijder ook zijn, volgens de wegcode riskeert hij maar een kleine boete van 120 euro. Maar de kans bestaat dat de rechter ook een rijverbod oplegt. Dan kan oplopen van acht dagen tot vijf jaar