© Roland Hermans

Jan Smit zingt duet met Lindsay: ‘Beetje ondeugend mag wel’

Jan Smit, tegenwoordig dagelijks te zien op de Nederlandse tv in zeventig herhalingen van ‘De zomer voorbij’ (van 2007 tot nu), heeft een band met nogal wat Vlaamse artiesten. Hij introduceerde De Romeo’s in Nederland, zong meer dan eens samen met Christoff en heeft nu een duet opgenomen met Christoffs zus Lindsay: ‘Duizend-en-één-nacht’, een ietwat melancholische meezinger die makkelijk in je oren blijft plakken.

RDC

“Ik ken Lindsay al zeker sinds een jaar of acht”, vertelt Jan Smit. “Ze is toen in Volendam geweest, samen met nogal wat Belgische vrienden en sindsdien is het altijd prettig weerzien. In januari had ik haar tijdens een optreden in de Gentse Capitole beloofd dat ik voor haar een duet zou schrijven. Het is een liefdesduet geworden. De fans weten natuurlijk dat ik getrouwd ben en kinderen heb en dat Lindsay een relatie heeft. Dan moet je niet zingen dat je van elkaar houdt want dat zou niet geloofwaardig zijn. Maar een beetje ondeugend mag het wel zijn, een kwinkslag moet kunnen want je moet nooit helemaal je wilde haren verliezen. Toch niet in een liedjestekst.”

Wanneer hij het heeft geschreven? “In het vliegtuig toen ik in Dubai was. In het vliegtuig heb je tijd: geen telefoon, geen internet, koptelefoon op, je gaat nadenken en dan komt zo’n liedje spontaan bij me op.”

Wat Lindsay vindt van het nummer leest u vandaag in Het Belang van Limburg.