Celebs

Dochter prins William en Kate heet Charlotte Elizabeth Diana

Print
Dochter prins William en Kate heet Charlotte Elizabeth Diana

Foto: Photo News

Twee dagen na de geboorte van hun eerste dochter hebben prins William en Kate de naam van het meisje bekendgemaakt. Het prinsesje heeft de naam Charlotte Elizabeth Diana gekregen.

Het nieuws werd maandagmiddag bekendgemaakt door het Britse hof. Het meisje werd vernoemd naar haar grootvader prins Charles, haar overgrootmoeder koningin Elisabeth en haar overleden grootmoeder Diana. Charlotte is ook de tweede naam van Kate’s zus Pippa Middleton. In de koninlijke geschiedenis van Groot-Brittannië noemde George IV zijn enige kind Charlotte en ook George III was getrouwd met koningin Charlotte.

Het prinsesje, vierde in de lijn voor de Britse troon, zal aangesproken worden met de titel ‘Her Royal Highness Princess Charlotte of Cambridge’. Volgens Britse media hadden Kate en William snel beslist over de naam, maar wilden ze eerst de koningin informeren voor ze hem publiek bekendmaakten.

Het is traditie in Groot-Brittannië dat de naam van een troonsopvolger pas na enkele dagen wordt meegedeeld. De Queen wachtte ooit een maand om de naam van Charles bekend te maken, Charles en Diana wachtten een week om de naam van William bekend te maken. Toen prins George geboren werd, was zijn naam ook na twee dagen bekend.

 

 

Niet te missen