© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Speculaas van de maand voor Filmcollectief Curieus

De stad Hasselt deelt elke maand ‘De speculaas van de maand’ uit aan bijzonder iemand of een vereniging die zich in de kijker heeft gewerkt. De speculaas van de maand april ging naar het filmcollectief Curieus. De filmclub kreeg eerder deze maand nog tweemaal goud op het Genkse videofilmfestival. Bovendien kaapte zij nog de speciale prijs van de Provincie Limburg weg.

Chretien Paesen

In aanwezigheid van het voltallig schepencollege mocht de jongste cineast, Tim Vervoort (17) van de filmclub Curieus de reuze speculaas ontvangen uit handen van burgemeester Hilde Claes. Burgemeester Claes toonde hoe trots ze was op het mooie resultaat van deze erg dynamische vereniging. “Talloze projecten hebben ze al op hun palmares staan waarvan vele zijn bekroond en beloond.”

Het Filmcollectief Curieus Hasselt kreeg goud voor de clubfilm ‘Buscurake’ en ontving daarvoor ook nog eens de speciale prijs van de Provincie Limburg. Tim Vervoort kreeg de gouden prijs voor de Jeugdige inzending met 'De Pint', een humoristische prent.De viering werd afgesloten met een drink, aangeboden door de stad.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio