Grootscheepse huiszoeking in kantoren stadhuis Bree

Voor de derde keer in twee jaar tijd zijn speurders van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Corruptie binnengevallen in het stadhuis van Bree. Terwijl het de vorige keren bij een klein onderzoeksteam bleef, waren er afgelopen maandag zeven speurders betrokken bij de huiszoeking. Ook de stadssecretaris en een drukkerij kregen de politie over de vloer. De onderzoekers zouden deze keer niet alleen op zoek zijn geweest naar valse facturen rond verkiezingsdrukwerk, maar zochten ook naar documenten over de China-samenwerking die Bree onder ex-burgemeester Jaak Gabriëls uitbouwde.

TVD/PB/PPN

Opschudding afgelopen maandag in het stadhuis van Bree. Rond half 10 in de voormiddag boden zeven speurders van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Corruptie - een gespecialiseerde eenheid van de federale politie - zich onaangekondigd aan bij de stadsdiensten. “Ze toonden een officieel bevel tot huiszoeking en meteen werden een aantal burelen door de inspecteurs ingenomen”, luidt het binnen de administratie. “Die kantoren werden als het ware verzegeld. De aanwezige ambtenaren moesten hun gsm op tafel leggen en mochten met niemand contact hebben. Niemand mocht het kantoor verlaten. We moesten gewoon op een stoel gaan zitten en de inspecteurs de gevraagde documenten of computers ter beschikking stellen. Het ging telkens om facturen en documenten over de periode 2006-2012 (de vorige legislatuur, een coalitie van Jaak Gabriëls’ Verjonging en CD&V, nvdr).”

Gsm gecontroleerd

Dat het de speurders menens was, blijkt uit de strikte regels die de ambtenaren kregen opgelegd. “We mochten ‘s middags zelfs niet naar huis om te gaan eten: niemand mocht het stadhuis verlaten. Een berichtje naar het thuisfront versturen mocht wel, maar meteen daarna werd ons gsm-toestel gecontroleerd: ze wilden er blijkbaar heel zeker van zijn dat het nieuws over de huiszoeking niet werd verspreid. Op onze vragen naar wat ze op zoek waren, kwam geen antwoord.” In de loop van de dag trokken de agenten ook naar een aantal privéadressen. Zo kregen stadssecretaris Stefan Goclon en de Breese drukkerij Symons ook de politie over de vloer.

Lees alles over de huiszoeking in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio