Week van de valpreventie in WZC Den Boogerd

Print

Foto: WZC Den Boogerd

Eksel

Hechtel-Eksel - Van 20 tot en met 24 april vond de week van de valpreventie plaats. Ook in WZC Den Boogerd werd hier aandacht aan besteed. Gedurende deze week kregen de bewoners verscheidene tips om ‘vallen’ te voorkomen.

Alle activiteiten werden tijdens deze week aangepast aan het thema valpreventie. De dienst animatie heeft op leerlingen van Agnetendal kunnen rekenen om samen met de bewoners deel te nemen aan een wandelzoektocht door Eksel. Tijdens deze wandeltocht kregen de leerlingen extra uitleg over het verplaatsen van senioren in een rolwagen. En hebben zij aan den lijve kunnen ondervinden dat dit niet altijd even gemakkelijk gaat.
Ook hebben onze bewoners hun kennis over valpreventie kunnen testen tijdens de valquiz. Niet alleen de slimme koppen kwamen aan bod. Zo hebben het animatieteam en de kiné ervoor gezorgd dat er voor ieder wat wils was tijdens deze week. Samen hebben zij voor de bewoners een hindernissenparcours uitgezet. Dit parcours kon met ondersteuning en extra uitleg doorlopen worden. Ten slotte stond er nog zwemmen, zitdansen en ‘beweeg je fit’ op het programma. We kunnen besluiten dat het een geslaagde en informatieve week was!
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio