© PXL-Education lerarenopleiding

© PXL-Education lerarenopleiding

© PXL-Education lerarenopleiding

© PXL-Education lerarenopleiding

PXL-Education organiseert bewegingsevent

Op vrijdag 24 april organiseerden de eerstejaarsstudenten lichamelijke opvoeding-bewegingsrecreatie van PXL-Education onder leiding van lector Katrijn Mattijs, een bewegingsevent voor meer dan 300 leerlingen uit het basisonderwijs.

PXL-Education lerarenopleiding

De functionele, globaal relationele en de cognitieve ontwikkeling van de kinderen werd dankzij deze bewegingsvoormiddag bevorderd. De kinderen gingen op wereldreis en hielden halt bij vier bewegingslandschappen waarbij verschillende motorische vaardigheden aan bod kwamen.

Zo brachten ze in Amerika een bezoek aan het leger, lieten ze zich in Afrika meeslepen op het ritme van de muziek en klommen ze in Azië naar de top van de Mount Everest. In Europa ten slotte lag het accent op samenwerken en verenigen.

Dit event kadert binnen een groter thema waarin de studenten lichamelijke opvoeding methodieken vanuit de bewegingsrecreatie toepassen en deze didactisch en creatief vertalen. De studenten stonden ook in voor de continue begeleiding van de leerlingen en garandeerden een ongedwongen leerrijke voormiddag voor meer dan 300 Hasseltse leerlingen uit diverse lagere scholen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio