Limbolink

© Poppunt

Hier kan u donderdag genieten van lokaal talent

Op donderdag 30 april, tijdens de Week van de Amateurkunsten, organiseert Poppunt, onder de noemer 'Lokale Helden', overal in Vlaanderen en Brussel evenementen om muzikaal talent in de kijker te zetten. Ook in Limburg worden er die dag tal van festiviteiten georganiseerd.

DoJe

Alken

Chiro Joento neemt voor een avond jeugdhuis de Molen over. Het is nog maar de tweede keer dat dat de twee gaan samenwerken. Vanaf 20 uur kan u in het jeugdhuis terecht voor allerhande DJ-sets van eigen bodem.

Bocholt

De gemeentelijke jeugddienst van Bocholt, het jeugdhuis de Kouter en de Verano Fest organiseren donderdagavond ook een muzikaal evenement. Het mini-festival zal er doorgaan in het cultuurcentrum ‘De Steen’ en begint om 18 uur. Het festivalletje is zowel bedoeld voor jong als oud.

Genk

Ruim 60 Genkse artiesten geven donderdag tijdens het muzikale project 30/30/30 het beste van zichzelf. U kan op 50 plaatsen in de stad terecht voor een huiskamerconcert.

Halen

In het Kasteelklooster Sint-Jansberg kan een donderdagavond (19u00-21u30) genieten van een optreden van Bert Van Laethem. Hij kreeg zijn klassieke opleiding als violist in het Lemmensinstituut in Leuven en in de Liszt Academie in Budapest. Daarnaast geeft ook Lode Vercampt, die cello speelt, het beste van zichzelf.

Hasselt

Lokale DJ’s nemen donderdag (22u00-4u00) de Forty Five over en brengen er een mix van Deephouse, Trap, Drum & Bass, Garage, Bass Music en Rock. Daarnaast trakteert de Universiteit Hasselt zijn studenten op een optreden van Morgenland, een Limburgs duo dat Vlaamse kleinkunst brengt.

Hechtel-Eksel

In Hechtel-Eksel organiseren ze het muziek- en kunstenfestival [BREEK.PUNT]. Een hele dag lang zullen jongeren er de Oude Pastorij in Hechtel omtoveren tot een expositieruimte waar kunst en muziek centraal staan.

Herk-de-Stad

Vanaf 18 uur kan u naar een heleboel Herkse lokale helden gaan kijken. Onder meer het marktplein en enkele omliggende locaties worden omgetoverd tot concertzalen en tentoonstellingsruimtes. De avond wordt afgesloten in jeugdhuis XL, met een optreden van Jacle Bowle en een afterparty met lokale DJ’s.

Heusden-Zolder

In het cultureel centrum Muze zullen er donderdagavond (19u30-3u00) tal van workshops, performances en optredens plaatsvinden. (P)Arty werkt dit jaar samen met de XL Night van het Sint-Franciscuscollege.

Hoeselt

De kinderen van de vijf Hoeseltse lagere scholen zullen in de namiddag (13u30-14u45) samen met hun grootouders en drie muzikanten in de sporthal Ter Kommen vergeten kinderliedjes zingen.

Leopoldsburg

Gemeente Leopoldsburg, het cultureel centrum en Humanistische Jongeren organiseren samen FESTIVAL LOCAL. Jong talent krijgt er de kans podiumervaring op te doen.

Maaseik

Zowel in muziekcafé De Sjuur (20u00-..), als in het cultuurcentrum Achterolmen (20u30-23u45) kan u donderdag terecht voor een portie cultuur.

Maasmechelen

Vanaf 19 uur kan u in domein Boorsems Geluk Maasmechelen terecht voor een muzikale voorstelling over het betere Nederlandstalige lied. Een liveband brengt, onder leiding van Jonas Voorter, muziek van onder meer Boudewijn De Groot, Jan De Wilde, Johan Verminnen en Stef Bos.Het evenement wordt georganiseerd door spaarkas Boorsems Geluk.

Ook de leerlingen van 6BI van campus de Helix organiseren donderdagnamiddag (12u00-16u00) hun eigen mini-festival. Zij geven jongeren de kans om die dag hun muzikaal talent aan een publiek te tonen.

Meeuwen-Gruitrode

In het jeugdhuis De Mans wordt donderdagavond (19u00-1u00) Mans-O-Mania gehouden. Dit is de rock-contest waar bands een plaatsje kunnen veroveren op het Mansfestival.

Nieuwerkerken

In het jeugdhuis Dwars staat er vrijdag vanaf 19u45 een vrij podium voor lokaal talent. Het evenement wordt georganiseerd door de jeugdraad en het jeugdhuis. Ze krijgen daarvoor de steun van het gemeentebestuur.

Opglabbeek

In Opglabbeek gaat lokaal muzikaal talent op verschillende locaties (den Ichter, jeugdhuis Sumo, kerk centrum, dienstencentrum Troempeelke, Theaterkaffee) het beste van zichzelf geven.

Overpelt

Op donderdagavond organiseert Overpelt ‘Gaaaaz’. Vier Overpeltse muziekbands geven er een optreden in de garage waar ze regelmatig repeteren. Daarnaast zullen ook elf lokale DJ’s het beste van zichzelf geven (18u30 tot 00u00). De DJ-sets gaan door in de KSJ-lokalen aan het Ravotterkespad.

Riemst

De gemeente Riemst en het jeugdhuis organiseren donderdag onder het motto ‘klinkt het niet, dan BOTS(t) het maar’ een allereerste podiumervaring voor beginnende band. Na deze optredens wordt het evenement verdergezet in de mergelgrotten van Zichen. Daar zullen een aantal band een akoestische sessie brengen.

Zonhoven

In het jeugdhuis Nachtwacht is er donderdag vanaf 20 uur een vrij podium voorzien voor lokale bands en DJ’s.