Hasseltse schrijfster Iny Driessen overleden

Print
Hasseltse schrijfster Iny Driessen overleden

Foto: BELGA

Hasselt / Vilvoorde -

De schrijfster Iny Driessen (54) is vrijdag na een jarenlange chronische ziekte in haar woonplaats Vilvoorde overleden, zo heeft een familielid gemeld. Naast talrijke artikels in de katholieke bladen Kerk en Leven en Tertio staan meer dan 70 publicaties op haar naam, waaronder kinder- en jeugdboeken en deels religieuze boeken.

Iny Driessen, op 3 februari 1961 in Hasselt geboren, erfde haar schrijftalent van haar moeder, schrijfster Monda De Munck. Als kind zat ze luidens een persmededeling al achter een schrijfmachine en schreef ze verhaaltjes voor De Standaard en voor Paas- en Kerstboekjes van Averbode. Ze was 14 toen haar eerste Vlaams Filmpje verscheen.

Driessen studeerde bijbelse filologie en godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven. Inspiratie voor haar boeken vond ze naar verluidt in haar gezin - echtgenoot Jan Goyvaerts en zes kinderen - en in haar geloof. Vooral “Blauwe ogen, bruine ogen” over haar twee adoptiedochters en “Gebrandmerkt” waren een succes. Met zoon Thomas schreef ze “Ik ben raaf” (2007) over een tienerzwangerschap.

Haar samenwerking met kardinaal Godfried Daneels leverde negen boeken op, waaronder “Is God een Alleskunner? “ (2001) dat in drie talen verscheen, en “Vertrouwen” (2003) dat vijfmaal werd herdrukt. In 2003 kreeg ze voor “Abigail” de Kleine Cervantes-prijs van de stad Gent.

(belga)