Clean Week 2020 brengt groene mobiliteit naar breed publiek

Print

Zolder

Heusden-Zolder - Deze alweer vijfde editie van de Clean Week 2020 verraste de bezoekers met enkele nieuwe initiatieven omtrent duurzame mobiliteit. Het Circuit Zolder vormde op dinsdag 21 april opnieuw een unieke hotspot voor mensen en bedrijven die duurzame mobiliteit een duw in de rug willen geven.

Technologie-ontwikkelaars, academici, studenten, beleidsmakers, bedrijven, sportlui en journalisten verzamelden in hartje Limburg voor een dag vol boeiende congressen, gesprekken en activiteiten allerhande. Die waren dit jaar geconcentreerd op één dag, Clean Mobility Day genaamd, die groene mobiliteit vanuit zoveel mogelijk standpunten belicht. Elke constructeur werd uitgenodigd om deel te nemen met een of meerdere producten.

Op deze dag was alles wat groen is en wielen heeft, voor het grote publiek te bewonderen. Nancy Barthel van Team Ludus Deorum zette al haar kuitkracht op de trappers van haar speciaal omgebouwde elektrische racefiets, hiermee bereikte ze een topsnelheid van ruim 100 km/u.

De jeugd heeft de toekomst in handen, en dus krijgen zij ook dit jaar een volledige dag toegewezen in deze Clean Week. Op dinsdag 21 april ruilden de studenten van de PXL hun schoolbanken voor het circuit.Tevens was er een stand over droogijsstralen. Droogijsstralen is efficiënt, milieuvriendelijk reinigen dat leidt tot een  besparing van tijd en geld. Belangrijk voordeel: droogijs is niet-geleidend, er bestaat dus géén risico op elektrocutie of kortsluiting. Er is geen vocht dat uw machines kan beschadigen en er zijn geen droogtijden na reiniging.

Bezoekers konden ook een proefrit maken met een van de elektrische voertuigen.Ook de jonge crossertjes mochten aan de gang op de elektrische motortjes. Deze kindvriendelijk wondertjes zijn licht, stil, en het is makkelijk om mee te rijden. Om 20 uur werd het startschot gegeven voor de elektrische motorcrosswedstrijd. Deze topwedstrijd voor elektrische crossmotoren is immers één van de belangrijkste races ter wereld in zijn soort. Afsluiten deden ze met een knaller, maar dan in stilte met de ‘E-MX Race of Champions’, de motorcross voor elektrische bikes zeg maar. Het was de de Let Jonas Pauls die de finale wist te winnen voor The Stig en Jilani Cambre.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio