Voetbal

Pieter Seurs maakt zich op voor doven-EK

Print
Pieter Seurs maakt zich op voor doven-EK

Pieter Seurs. Foto: Tom Palmaers

Genk -

Pieter Seurs uit Genk heeft een selectie beet voor het EK voor Nationale dovenvoetbalefltallen, dat begin juni plaatsvindt in Hannover. De 24-jarige verdediger speelt zaterdag (15.00 uur) met de Deaf Red Devils een benefietwedstrijd in en tegen Wiemesmeer.

Seurs maakt al geruime tijd deel uit van de selectie en herinnert zich nog goed hoe het allemaal begon. ‘Het bestuur van mijn zaalvoetbalclub Lidosport Hasselt heeft mij destijds doorverwezen naar de mensen van de nationale ploeg. Zo is alles in een stroomversnelling geraakt. Het is toch altijd even wennen als ik bij de nationale ploeg kom. In clubverband ligt vooral de nadruk op het verbale, bij de Duivels gebeurt de communicatie veelal via gebarentaal en liplezen. We spelen meer op intuïtie. We maken tijdens de wedstrijden ook geen gebruik van onze hoorapparaten, dus roepen heeft niet veel zin’, opent hij.

In de schaduw van de Rode Duivels hebben de Deaf Red Devils alvast het goede voorbeeld gegeven: ze kwalificeerden zich voor het EK. België zal het tijdens de groepsfase opnemen tegen Turkije, Kroatië en Frankrijk. Ter voorbereiding op het grote werk strijkt de selectie zaterdag neer in Wiemesmeer, nota bene de club waar Seurs is aangesloten. ‘Het gaat toch een speciale match worden voor mij. Ik tref er mijn ploegmaats, maar deze keer speel ik tegen hen. Normaal moeten we Wiemesmeer aankunnen’, vervolgt Seurs zelfverzekerd.

De laatste rechte lijn richting het EK is ingezet, maar zowel op als naast het veld is er toch nog wel wat werk aan de winkel. Dat beseft Seurs maar al te goed. ‘Op voetbaltechnisch vlak hebben we nog een paar oefenwedstrijden en trainingen nodig om naar onze beste vorm te groeien. Op financieel vlak is er ook nog wel wat werk aan de winkel. Elke speler moet zelf instaan voor de reis- en verblijfskosten. Lang niet evident als je weet dat de deelname zo’n duizend euro zal kosten. De federatie doet wat kan, maar de middelen zijn schaars. We proberen enkele initiatieven op poten te zetten om de kostprijs wat te kunnen drukken. Onze eerste actie, de verkoop van snoepzakjes, is een succes’, besluit Seurs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio