© REUTERS

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Tweede zwarte doos bevestigt zelfmoord Andreas Lubitz

De gedetailleerde analyse van de twee zwarte dozen van de Germanwings-vlucht die op 24 maart in de Franse Alpen crashte, bevestigt dat copiloot Andreas Lubitz inderdaad opzettelijk tegen een bergwand gevlogen is.

'Het is nu eindelijk duidelijk dat de copiloot verschillende keren bewust ingegrepen heeft, met de bedoeling het vliegtuig te laten crashen', aldus Duits minister van Verkeer Alexander Dobrindt (CSU) woensdag in Berlijn.

De 27-jarige Lubitz heeft zowel de hoogte als de snelheid bijgesteld en bovendien het stuur actief bediend. Dat blijkt uit de gedetailleerde analyse van de twee zwarte dozen, met daarop geluidsopnames vanuit de cockpit en de gegevens van de boordinstrumenten.

Dobrindt kondigde vanuit Berlijn ook aan dat in mei de route van de Germanwings-vlucht nog eens gevlogen wordt om de laatste nog onbeantwoorde vragen op te klaren. Nog volgens Dobrindt zal een tussentijds rapport 'relatief snel' gepubliceerd worden.

Samen met Lufthansa-CEO Carsten Spohr heeft Dobrindt woensdag de verkeerscommissie van het Duitse parlement op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in het onderzoek.