© Willy Pauwels

Sterrenwacht Aquila Lommel initieert internen Agnetendal in de astronomie

Op 21 april omstreeks 21u konden de internen van Agnetendal Peer na maanden wachten omwille van het slechte weer, eindelijk een 5-tal leden van de amateur sterrenwacht Aquila uit Lommel verwelkomen op het sportveld van Agnetendal.

Willy Pauwels

De hemel was bijzonder helder en de maan, Jupiter en Venus waren duidelijk waar te nemen. Iedereen was onder de indruk het grote mysterie van het heelal. Diepe putten ontdekken middenin de kraters op de maan, de manen van Jupiter en de gordels van Jupiter kunnen zien. De schijngestalte van Venus kunnen waarnemen en zelfs een dubbelster realtime kunnen aanschouwen. "Keigaaf" en "megacool" ontvielen sommige internen die spontaan hun GSM bovenhaalden om vlug een foto als ultieme bewijs van de waarneming vast te leggen.

Rudi van Bommel van Aquila Sterrenwacht Lommel had eerst met een powerpointpresentatie naast een knetterend kampvuurtje op het sportveld, de internen een beetje in de stemming gebracht. Even ver weg van de dagelijkse routine, van SMS-en en internet en even in verwondering staan voor dat heerlijk mysterieuze heelal dat ons omringt! Hartelijk dank aan alle medewerkers van Aquila Sterrenwacht Lommel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio