© Chretien Paesen

Filmcollectief Curieus Hasselt haalt goud op filmfestival

Vorige zaterdag vond het jaarlijks filmgala van de Limburgse Videofilmers plaats in het stadhuis van Genk . De ingezonden film van Filmcollectief Curieus Hasselt kreeg goud voor de clubfilm ‘Buscurake’ en ontving bovendien de speciale prijs van de Provincie Limburg. Tim Vervoort kreeg de gouden prijs voor de Jeugdige inzending met 'De Pint', een humoristische prent.

Chretien Paesen

Alle ingezonden films werden in december vorig jaar al door een internationale zeskoppige jury beoordeeld. Hun verslagen en de laureaten werden op het provinciaal filmgala bekendgemaakt. Daarbij werden ook de films genomineerd die doorgingen naar de Nationale Wedstrijd.Filmcollectief Curieus Hasselt stuurde twee films in: een scenario film 'De Pint' van de jeugdige cineast Tim Vervoort (17 jaar) en de documentaire 'Buscurake' als clubfilm over het ontstaan van het provinciaal domein Bokrijk.

Tim Vervoort kreeg voor zijn film 'De Pint' de prijs voor de humor en de gouden prijs voor de jeugd. 'De Pint' is een humoristische weergave van het spreekwoord 'poets, wederom poets'.

De documentaire 'Buscurake' van Willy van Puyenbroek, Ludo Motmans, Hector Poel, Marc Willems en Patrick Vanuytrecht ontving als clubfilm goud voor de beste documentaire.

Een Nederlands jurylid noteerde in haar verslag: “Geboeid en met ontzag heb ik genoten van deze film, die mij vanaf het verschijnen van de titel tot de aftiteling, mee op reis nam in de tijd van de 16de tot de 21ste eeuw. Het is een goed uitgewerkt scenario dat alle verschillende delen laat samenvloeien en ons een nieuwe kijk geeft op het gebied Buscurake tussen Zonhoven, Genk en Hasselt.”

Foto: Frans Vervoort

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio