© luc daelemans

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Steve Stevaert gecremeerd en in intieme kring herdacht

Dinsdagvoormiddag is in Hasselt het stoffelijk overschot van oud-politicus Steve Stevaert gecremeerd. Een erg beperkte groep van dichte vrienden en familieleden hield aansluitend een korte herdenkingsplechtigheid. Het rouwregister voor Stevaert zal nog tot vrijdag ondertekend kunnen worden in het stadhuis van Hasselt.

Niet op dinsdagavond, zoals eerst aangekondigd, maar al voor de middag is het lichaam van Stevaert gecremeerd. Op verzoek van zijn echtgenote vond nadien een plechtigheid in intieme kring plaats. Enkele cameraploegen die toch waren komen opdagen, werden op afstand gehouden door de politie. Ook aan het uitvaartcentrum, waar de intimi van Stevaert kort samenkwamen, werd het publiek geweerd. In totaal hebben daar de voorbije dagen zo’n 3.500 mensen een laatste groet gebracht aan de gewezen minister, burgemeester en gouverneur.

Intussen is, gezien de grote belangstelling, de periode om het rouwregister te tekenen, verlengd. De Hasseltse burgemeester Hilde Claes wil iedereen nog tot vrijdag de kans geven om in het stadhuis een persoonlijke boodschap neer te schrijven. Ook daar zijn de voorbije dagen duizenden mensen gepasseerd om elk op hun manier een laatste groet te brengen aan de vorige donderdag overleden Stevaert.

(belga)