© Philippe Lebeau

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Vanvelthoven: ‘Politiek heeft terug meer Steve nodig’

Een van de vele sp.a-leden die momenteel rouwen om Steve Stevaert is de Lommelse burgemeester Peter Vanvelthoven. Hij zal naast de persoon Stevaert ook de politicus missen, maar hoopt dat de invloed van het voormalige boegbeeld van zijn partij zal doorleven. “Want de Vlaamse politiek heeft terug meer Steve nodig, er is nood aan meer vrolijkheid”, vertelde hij zondagmiddag in de nieuwsstudio van VTM.

fivr

Vanvelthoven ging vrijdag het rouwregister voor Stevaert tekenen in het stadhuis van Hasselt en brengt morgen een laatste groet aan de overleden politicus. “De manier waarop dit gebeurd is, dat wens je niemand toe, zucht hij.

“Steve kon ideeën op een bevattelijke manier overbrengen. Dat net hij zo wordt aangepakt op sociale media, daar keer mijn maag van om. Toen ik zag wat er donderdag allemaal verscheen over hem, ben ik gestopt met de berichtgeving te volgen. Zulke kwetsende commentaren getuigen van een totaal gebrek aan respect. Je treft niet alleen de politicus maar ook de gewone mens die zijn mening deelt en op hem gestemd heeft. We betreden een gevaarlijk pad: Twitter is een platform voor de vrije meningsuiting maar je wordt er afgebrand als je je mening geeft.”

Gezelligheid

Tot slot legde Vanvelthoven de link met de nakende voorzittersverkiezingen binnen sp.a. “Steve bracht positivisme: hij zocht naar gemeenschappelijke dingen om samen vooruit te gaan. John (Crombez, red.) en Bruno (Tobback, red.) zijn poulains van Steve. Ik hoop dat ze, om het met zijn woorden te zeggen, weer gezelligheid in de politiek kunnen brengen. Ik denk dat Steve alleszins heeft geprobeerd om de twee tot een akkoord te brengen opdat de rest van de partijleden niet zouden moeten kiezen tussen een van de twee.”

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be