© Photo News

‘Stevaert werd vorig jaar opgepakt en met slachtoffer geconfronteerd’

Volgens gerechtelijke bronnen werd Steve Stevaert vorig jaar thuis opgepakt en vervolgens in Brussel ondervraagd over de verkrachtingszaak die hem ten laste werd gelegd. De politie confronteerde de oud-gouverneur en -burgemeester ook met het slachtoffer. Stevaert vroeg daarvoor geen bijstand van een advocaat. Dat zegt VTM.

fivr

Stevaert zou voor het verkrachtingsdossier nooit de hulp hebben ingeschakeld van zijn advocaat, Jean-Philippe Mayence. Toen het voormalige boegbeeld van sp.a vorige week een oproepingsbrief kreeg van de raadkamer, was Mayence daar niet van op de hoogte.

Stevaert zelf zou naar eigen zeggen ook niet hebben geweten dat hij voor de raadkamer moest verschijnen. Hij zou naast de oproepingsbrief voor het verkrachtingsdossier namelijk nog een oproepingsbrief voor een oude afpersingszaak - de Marokkaanse prostituee Houda E. had Stevaert in het verleden gechanteerd - hebben ontvangen. Mogelijk heeft Stevaert niet gezien dat het om twee verschillende brieven ging.

Uiteindelijk ging een medewerkster van advocaat Kris Luyckx naar de afpersingszaak. Maar zij zou niet op de hoogte zijn geweest van de andere oproepingsbrief.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be