© Herman Ricour

Was Stevaert door misverstand afwezig bij doorverwijzing naar rechtbank?

Dat Steve Stevaert niet op de hoogte zou zijn geweest van zijn doorverwijzing in de verkrachtingszaak waarvoor hij terecht stond, zou te wijten zijn aan een misverstand. Hij ontving wel de oproepingsbrief, maar zal vermoedelijk gedacht hebben dat het om een andere zaak ging, schrijft De Morgen.

WLe

De krant baseert zich uit gelekte informatie uit de zitting van de raadkamer waarbij Stevaert werd doorverwezen naar de rechtbank. Er werd die dag nog een andere zaak behandeld waarin Stevaert genoemd werd. Die had betrekking op de afsluiting van het dossier van afpersing van de oud-politicus door een Afrikaanse prostituee. Voor die zaak was ook een advocate namens Stevaert aanwezig.

Volgens De Morgen zou daarna ook de verkrachtingszaak aan bod zijn gekomen. Maar de advocate was niet betrokken bij die zaak. Formeel was Stevaert dus afwezig en werd daarom bij verstek doorverwezen.

Omdat dit abnormaal was heeft het gerecht daarom nagetrokken of de oproepingsbrief verstuurd is. Dat zou wel degelijk gebeurd zijn. Maar omdat Stevaert al een oproeping voor een andere zitting op diezelfde dag heeft gekregen, vermoedt de krant dat de Limburger mogelijk de twee door elkaar heeft gehaald. Zo zou hij dus niet op de hoogte zijn geweest dat ook de verkrachtingszaak zou voorkomen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.