© Sven Dillen

© TP

© TP

© SD

Lichaam Steve Stevaert gevonden in Albertkanaal

Het lichaam van Steve Stevaert is gevonden in het Albertkanaal in Hasselt. Dat heeft het parket bevestigd. De voormalige gouverneur van Limburg was sinds donderdagvoormiddag vermist. Eerder op de dag was het nieuws bekend geraakt dat Stevaert zich binnenkort voor de rechter zou moeten verantwoorden in een verkrachtingszaak.

fvranckx

Donderdagmiddag werd de fiets van Steve Stevaert aangetroffen naast het kanaal, ter hoogte van de spoorwegbrug over het water in Kuringen. Zijn twee jassen lagen in het kanaal. Duikers zochten de hele namiddag naar sporen van de minister van staat. Omstreeks 17 uur vonden ze zijn lichaam.

Naar alle waarschijnlijkheid stapte Stevaert zelf uit het leven.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

", "wid": "_1829061", "uiconf_id": "27507991", "cache_st": "1406844802", 'entry_id' : "1_ef9833b4", "flashvars": { "LeadWithHLSOnFlash" : true, "mediaProxy.initialLiveBufferTime" : 0.75, "mediaProxy.expandedLiveBufferTime" : 0.75 }, 'params':{ 'wmode': 'transparent' },});