© Frank Joosten

© Frank Joosten

Hogeschool PXL en Duco slaan handen in elkaar

Voor wat hoort wat, zo vonden ze bij het bedrijf Duco Ventilation & Sun Control in Veurne. En dus ontvingen de PXL-studenten elektromechanica vandaag de DucoBox, een nieuw innovatief ventilatiesysteem van om en bij de 2.000 euro, als dankjewel voor bewezen diensten.

Frank Joosten

"De laatstejaarsstudenten van de PXL-afstudeerrichting klimatisering hebben ons heel erg goed vooruitgeholpen", aldus Dimitri Nicoli van Duco Ventilation & Sun Control. "Ze ontwikkelden tijdens een projectvak een nieuwe digitale werkwijze in het programma Visio, waardoor we onze ventilatieplannen en -offertes nog sneller, efficiënter en professioneler kunnen behandelen. We hebben intussen enkele licenties van het softwareprogramma aangekocht, want als innovatief bedrijf willen we het model van de PXL-studenten gaan implementeren in ons klanttevredenheidsproces."

Als blijk van appreciatie voor het geleverde werk overhandigde Duco Ventilation & Sun Control vandaag de DucoBox aan de betrokken studenten en docenten. Andy Camps, lector binnen de PXL-opleiding elektromechanica: "We zijn hier heel blij mee. Dit nieuwe vraaggestuurde ventilatiesysteem krijgt een plaats in ons lucht- en koellabo en zal zeker ingezet worden in nieuwe projecten. We vinden het als praktijkgerichte opleiding heel belangrijk dat we continu de vinger aan de pols houden en inspelen op nieuwe technologische marktevoluties en –toepassingen. Dit soort samenwerking met de bedrijfswereld draagt daar heel sterk toe bij."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio