© TVG

Stevaert leerde vrouw kennen tijdens uitzending 'Goedele Nu: 'Seks met instemming'

Minister van Staat en oud sp.a-voorzitter Steve Stevaert is door de Brusselse raadkamer verwezen naar de strafrechter in een verkrachtingszaak. Dat meldt de krant De Tijd en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Uit gerechtelijke bronnen kon Belga vernemen dat Stevaert het beweerde slachtoffer ontmoette naar aanleiding van een televisie-uitzending gepresenteerd door Goedele Liekens. De minister van Staat zou in de loop van het onderzoek ook schoorvoetend toegegeven hebben dat hij seksuele betrekkingen had met de vrouw.

De feiten zouden van ongeveer 4,5 jaar geleden dateren. Stevaert en de vrouw waren beiden gasten in een programma dat door Goedele Liekens werd gepresenteerd en werden na afloop aan elkaar voorgesteld. In de loop van de avond zou Stevaert vervolgens de vrouw verkracht hebben. Zij zou daar jaren over gezwegen hebben, maar was wel zodanig getraumatiseerd dat ze haar taak als woordvoerster niet meer kon vervullen en het betrokken bedrijf verliet. Sinds enige tijd probeert ze ver van de media haar leven herop te bouwen.

De vrouw diende wel een klacht in bij het Brusselse gerecht dat de zaak in alle discretie onderzocht. In de loop van dat onderzoek werd Stevaert herhaaldelijk verhoord. Waar hij eerst in alle toonaarden ontkende dat er ook maar iets gebeurd was, gaf hij in latere verhoren schoorvoetend toe dat hij wel degelijk seksuele betrekkingen had gehad met de vrouw, al zou die daar wel mee ingestemd hebben.

Een exacte datum voor het proces is er nog niet, maar vermoedelijk zal dat begin juni plaatsvinden.

Noch de vrouw die klacht indiende tegen Stevaert noch haar advocaat wenst enige commentaar te geven op het dossier of de feiten. Dat heeft de advocaat, meester Frederic Thiebaut, laten weten in een korte reactie aan Belga.