Nederlandse kranten rollen in Beringen van de pers

Zondagnacht zijn bij Printing Partners in Paal (Beringen) de eerste exemplaren van de Nederlandse kranten Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger van de persen gerold. Voor de krantendrukkerij is het een belangrijke bijkomende opdracht. “We verankeren hiermee onze drukkerij nog steviger in Limburg”, zegt Paul Huybrechts, gedelegeerd bestuurder van Printing Partners.

DC

Beide krantentitels worden uitgegeven door Media Groep Limburg (MGL) uit Sittard en zijn goed voor een oplage van ruim 140.000 exemplaren, verspreid in Nederlands-Limburg. Met een marktaandeel van meer dan 80 procent van de krantenlezers in die provincie, zijn de kranten erg vergelijkbaar met Het Belang van Limburg.

Vorig jaar in september nam Concentra, de voormalige uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen en huidig partner in Mediahuis, zijn branchegenoot MGL over. Daarvoor werd de hulp ingeroepen van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Bij die overname werd ook al afgesproken dat het drukken van de Nederlandse kranten voor de helft bij Coldset Printing Partners in Beringen zou gebeuren. De andere helft gaat naar Jansen Pers in Gennep.

Zondagnacht rolden de eerste exemplaren van Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger in Paal van de persen. “Het gaat om de oplage van zes edities die bestemd is voor het zuiden van Nederlands-Limburg”, zegt gedelegeerd bestuurder Paul Huybrechts van Coldset Printing Partners. “Elke avond worden de kranten door twee vrachtwagens opgehaald om via een lokaal depot in Beek verder verspreid te worden.”

Lees het volledige artikel in Het Belang van Limburg


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio