Diepenbeekse buikdanseressen winnen goud in Duitsland

Print

Foto: Luna Bellydance

Diepenbeek - Afgelopen weekend (27-29 maart) zakten tal van buikdanseressen af naar het Duitse Bonn om er deel te nemen aan het jaarlijkse Oriental Festival, georganiseerd door Egyptenaar Aladin El Kholy. Ook de dansgroep Indirah, showteam van de Diepenbeekse danseres Luna, nam deel aan de wedstrijd als enige deelnemers uit België.

En met succes, hun 'oriental routine met sluierintro' kon niet enkel op een staande ovatie van de jury rekenen, ook de gouden beker namen ze mee naar huis. De tweede plaats was weggelegd voor een groep uit Zwitserland en de derde prijs ging naar Frankrijk.
Luna vertelt: “We kregen vooral veel lof over de mooie groepsformaties, onze technische uitvoering en de synchroniteit. Het was de eerste keer dat we naar dit festival afzakten, dus niemand kende ons. Dan geeft het echt een kick om zo’n gul applaus te krijgen. Ook het feit dat we bekroond worden door een jury die vooral uit Egyptische dansers bestaat is extra speciaal. Egypte is en blijft toch de bakermat van de oriëntaalse dans.”

Naast de gouden beker bij de groepen, wist Luna als soliste ook nog 2 bekers in de wacht te slepen: zo werd ze derde bij de categorie 'Solo Oriental' en kreeg ze de tweede plaats bij de solisten 'Folklore'.
Luna en haar showteam Indirah kregen bovendien een uitnodiging om af te zakken naar Egypte, waar ze in Caïro (hoofdstad van de oriëntaalse dans) mogen deelnemen aan een groot buikdansfestival. Een hele eer dus!
Meer informatie over Luna en Indirah kan je vinden op de website www.lunabellydance.be

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio