KAV/Femma Tuilt wordt 60

Print

Foto: Magda Massonnet

Tuilt

Hasselt - In 1955 gingen tien vrouwen van Tuilt op stap om vrouwen warm te maken voor de oprichting van een nieuwe vereniging onder de naam KAV. Het werd meteen een groot succes. Het eerste luik van deze 60ste verjaardag vierden wij tijdens het lentefeest op woensdag 25 maart.

Voor deze speciale gelegenheid was de zaal extra feestelijk aangekleed in retro- stijl, het werk van enkele zeer creatieve kernleden. De dames werden hartelijk verwelkomd met een glaasje cava of fruitsap. Ook kregen zij een gehaakt hoedje opgespeld, de kleur mooi geassocieerd met de outfit.

Voorzitster Lucie gaf een korte kroniek over de stichting en de geschiedenis van KAV. In 2012 kreeg onze vereniging de naam Femma.
In de loop van deze 60 hebben zes voorzitsters de werking in goede banen geleid. Alle zes zijn zij nog lid van onze vereniging en aanwezig op deze speciale avond. Zij kregen een foto en een bloemetje aangeboden.

Ook de inzet van onze kernleden is nodig om onze vereniging goed te laten werken. Vier onder hen kregen een medaille vanwege het ministerie van Cultuur als dank voor 25 jaar inzet als kernlid. Ook voor hen was er een bloemetje van de afdeling en een attentie van Femma Hasselt.
Natuurlijk was er een aangepaste menu voor deze jubileumviering: feestelijke en verfijnde hapjes in tapasvorm met een glaasje wijn. De aanwezigen wisten dit best te appreciëren. Gelegenheidskok Stefan en zijn helpsters, Annelies, Lien en Saartje, kregen dan ook een warm applaus.

Tot slot was er nog een aflevering van tante Moppie door onze eigen toneelgroep. Succes verzekerd! Bij het verlaten van de zaal zagen wij dan ook veel tevreden en lachende gezichten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio