© HBvL

Breuk

Niels Albert over breuk met Chantal: “Ik heb nooit begrepen waarom mensen uit het leven stappen. Nu begrijp ik dat wel.”

Het ene moment zingt hij vrolijk Laat de zon in je hart, het volgende zien we tranen en een gedeprimeerde blik. Niels Albert heeft diep gezeten na zijn afscheid van de topsport. Met de scheiding van zijn Chantal tot gevolg. “Chantal en ik hebben niet meer over mijn gevoelens gepraat. Ik kon dat beter met anderen.”

Bram Vandecapelle

“Een rollercoaster van emoties.” Zo omschrijft programmamaker Eric Goens de aflevering die maandag het startschot geeft van een nieuw seizoen Kroost op Vier. Ex-veldrijder Niels Albert mag daarin de aftrap geven.

Schijnbaar toevallig maakte Chantal Lippens, de vrouw van Albert, net afgelopen donderdag op Facebook bekend dat hun huwelijk na bijna twee jaar verleden tijd was.

Waarom Niels Albert en Chantal Lippens de beslissing maakten om hun stukgelopen relatie publiek te delen, is duidelijk. De aflevering van Kroost maandag windt er geen doekjes om. Albert praat daarin openlijk over zijn depressie die hem uiteindelijk ook zijn huwelijk kostte. “Chantal en ik hebben niet meer over mijn gevoelens gepraat. Ik kon dat beter met mensen die ik niet ken.”

“Sinds mijn afscheid is er geen dag voorbijgegaan dat ik niet aan de cross dacht”, vertelt Albert. “Wanneer ik ’s avonds de slaap niet kon vatten, stapte ik soms in de auto en reed ik van Tremelo naar het strand van Sint-Anneke in Antwerpen. Daar zat ik dan van één uur tot vier uur ’s nachts te turen naar de Schelde.”

Lees dit weekend meer in Het Belang van Limburg.