Nstars houden opendeurdag baseball

Print

Foto: Martin Langezaal

Neerpelt - Op paasmaandag kan je gratis kennismaken met baseball, softball en beeball bij de Nstars. Vanaf 13 uur is iedereen welkom om te komen kijken en alles zelf te proberen. Er zijn try-outs met demonstraties voor de jeugd en volwassenen. Daarnaast zijn er de hele namiddag leuke activiteiten zoals het Limburgs Kampioenschap Paasei-ver-gooien!

Op maandag 6 april vanaf 13 uur is iedereen welkom op Scoutsrally Neerpelt. Er zijn try-outs met demonstraties voor alle jeugdigen en ook voor alle volwassenen.

Het opendeurdag-programma omvat: slaan/hitten, gooien, vangen, fielden en base-runnen. De verschillende activiteiten worden in leeftijdsgroepjes doorlopen. Er is uitleg en uiteraard voldoende mogelijkheid om alles zelf uitvoerig te proberen. Op ieders niveau.

Daarnaast zijn er de hele namiddag leuke activiteiten als:
- Gebruik van Pitching Machine en Batting Cage
- Baseball Try-Outs
- Hit-the-Herby
- en het Limburgs Kampioenschap Paasei-ver-gooien

Info: info@nstars.be

Achtergrond info:

Iedereen (jeugd en volwassenen) mag en kan gratis deelnemen aan de Baseball Open Deur Dag bij de Nstars. Je hoeft alleen maar sportief gekleed te komen. Alle originele baseballmaterialen (zoals knuppels/bats, echte lederen handschoenen, helmen en ballen) zijn al aanwezig en te leen. Na een korte uitleg per onderdeel kan je meteen beginnen. Je wordt ingedeeld in een groepje en daarmee mag je de volgende onderdelen doorlopen:

Van 13:00 tot 15:30 uur

Slaan/Hitting
Je krijgt uitleg over de regels van het batten en hoe je dit moet doen. Uiteraard wordt er vervolgens geslagen met echte bats/knuppels. Beeballers en beginners slaan vanaf de Tee. Echte durfals kunnen in de batting cage proberen ballen te slaan van onze Pitching Machine; deze komen wel met een snelheid van 100km/u op je af! Nice!

Pitching
Je krijgt uitleg over hoe een bal te werpen. Slow Pitch en Fast Pitch. Vervolgens mag je proberen diverse targets te raken met werpen!

Gooien
Dat gooien en pitchen zeer verschillend zijn wordt bij dit onderdeel snel duidelijk. Er wordt uitleg gegeven hoe je correct moet aangooien en vervolgens (na een goede warming-up) in de praktijk gebracht. We doen ook een wedstrijdje wie het verst kan gooien!

Vangen/Fielden
Het vangen van ballen wordt gedaan met een echte lederen baseballhandschoen die je van de Nstars te leen krijgt. Na een volwaardige uitleg ga je zelf oefenen en leer je het verschil tussen vangen en fielden. Tussen ground-balls en fly-balls. Ook ga je meteen inzien waarom er grote lederen handschoen gedragen worden bij het baseballen.

Base-runnen
Een essentieel onderdeel bij Baseball, Softball en Beeball is uiteraard – na het slaan van de bal – om zo snel mogelijk rond de bases te lopen. Hiervoor is wel een bepaalde looptechniek vereist. Deze wordt uitgelegd en na voldoende warming-up wordt er zo snel mogelijk naar het eerste honk gelopen. De begeleider noteert je tijd! Daarna doen we dat nog een keer maar dan rond alle bases. Wie zo snel mogelijk een “home-run loopt” wint!

Meedoen aan de Baseball Try-Outs
Wil je een officiële baseball try-out doen dan kan dit ook:
Na registratie en betalen van maar € 5,- try-out-fee doorloop je alle onderdelen met een eigen score-sheet erbij. Jouw scores worden per leeftijdsgroep genoteerd door de begeleiding. Je krijgt hierbij uiteraard een welkomstdrankje en een originele Nstars Hot Dog aangeboden én bij goed gevolg een Nstars Baseball Diploma A uitgereikt.

Van 15:30 tot 16:00 uur
Limburgs Kampioenschap Paasei-ver-gooien

Uniek in Limburg is het eerste Kampioenschap Paasei-ver-gooien ooit georganiseerd door de Nstars!
We gaan een gooi doen naar het wereldrecord ei-gooien, dat staat op 98 meter.

Hierbij wordt een rauw ei met de hand gegooid naar een teamlid die probeert het ei ook met de blote hand te vangen, zonder dat het ei breekt! Er wordt begonnen op kleine afstand en als het goed gaat wordt de afstand steeds groter gemaakt. Het duo dat het verst gooit wint! Iedereen kan (op eigen risico) deelnemen. Eigen eieren mogen helaas niet meegebracht worden.

Er wordt geoefend van 15:30 tot 16:00 uur.
Inschrijfgeld is 5 euro (hiervoor krijg je 5 eieren om te oefenen).

Het kampioenschap begint om 16:00 uur.
Ieder ingeschreven duo krijgt een ei voor de wedstrijd. Ei kapot gegooid ? Geen probleem, je mag zoveel als je wilt opnieuw proberen (achteraansluiten). Nieuwe pogingen zijn 2 eieren voor een euro.
Het duo dat volgens de regels de grootste afstand weet te gooien en (heel) vangen wint!

Om 17:00
Hit-the-Herby als afsluiter van de Nstars Open Deur Dag.

Tot ziens op de Nstars Open Deur Dag Baseball
maandag 6 april 2015, vanaf 13:00 uur op de Scoutsrally in Neerpelt.

Meer info:
Martin Langezaal - 0468-208360
Herman Rijkx - 0473-889628
e-mail: info@nstars.be

www.nstars.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio