Yvonne op vrijdag

© HBvL

‘Ik zou best op u kunnen vallen, Lieven Scheire’

De programma’s die gij presenteert, volg ik eerlijk gezegd niet zo nauwgezet. Ik weet wél dat gij ne slimme zijt, want gij hebt altijd veel intelligents te vertellen op televisie. Net zoals met die zonsverduistering het laatst, gij wist daar ook weer veel over te vertellen, dat vind ik wel knap. Nu schijnt wel dat gij uw hogere studies niet hebt afgemaakt? Dat is eigenlijk één van de domste dingen die ge kunt doen Lieven, want een diploma achter de hand hebben, is altijd goed. Zeker in deze tijden.

Maar ja, ge hebt dus gekozen voor een avontuurlijker pad want ge zijt als ik mij niet vergis toen begonnen met uw televisiewerk en uw job als komiek. Ge hebt geluk dat dat zo goed is uitgedraaid hé, anders stond ge daar zonder diploma. Wat ik wel sjiek vind, is dat ge nu alsnog dat diploma probeert te behalen. Enfin, dat had ik toch gelezen ergens in de krant. Da verdient zeker een complimentje Lieven.

Nu heb ik mij laten vertellen dat gij een ‘nerd’ wordt genoemd, maar van dat Engels woord had ik nog nooit van mijn leven gehoord. In mijne tijd zou ge gewoon ‘ne hele intellectuele’, of ‘ne straffe’ genoemd worden, maar ‘nerd’? Neen. Ach ja, als het maar een naam heeft.

Zoals ge misschien al wel weet, hou ik van intellectuele mannen. Moest ik uw leeftijd hebben, zou ik dus best omwille van die eigenschap op u kunnen vallen, maar ge hebt naar mijn goesting een iets te slordig voorkomen, Lieven.

Hebt gij te weinig tijd ’s morgens? Dat haar van u ligt altijd zo in de war, ik had u zelfs in de veertig jaar geschat door dat haar. Ge kunt misschien eens een voorbeeld nemen aan Alexander De Croo? Dat vind ik nu eens een knappe man. Eigenlijk straf, want zijne pa is nochtans hélemaal geen mooie man.

Moest ge nog eens een gast zoeken voor in uw programma, ik wil wel eens langskomen met mijn vraag. Ik zou namelijk graag willen weten hoe ze tegenwoordig te werk gaan op het bureau. Werken ze daar misschien nog met telexen en steno? Want ik was daar echt goed in, daarmee. Ge ziet maar!

Liefs,

Yvonne

Elke week schrijft de 102-jarige Yvonne Daemen uit Hasselt een brief aan een bekende Vlaming. Yvonne verblijft in het rusthuis, waar ze elke dag trouw naar ‘Familie’ en ‘Mooi En Meedogenloos’ kijkt. Maar speciaal voor HBvL2 zapt ze ook doorheen de rest van televisieland, en geeft ze haar eigengereide kijk op onze tv-persoonlijkheden.