Bouwvakkers kunnen potlood niet meer kwijtraken

Print
Bouwvakkers kunnen potlood niet meer kwijtraken

Foto: Steffen Van den bosch

Diepenbeek - Bouwvakkers hebben dankzij het oprolsysteem van Handex, een Small Business Project van vijf studenten van de Hogeschool PXL, hun potlood altijd bij de hand. De studenten hebben een geslaagde poging ondernomen om het leven van een bouwvakker weer een stukje te vergemakkelijken.

In het kader van het Small Business Project van Hogeschool PXL richtten vijf studenten van de richting PBA Bouw het bedrijf Handex, Handy Excellence op. Samen gingen ze op zoek naar een sterk product om de werkomstandigheden van arbeiders in de bouwsector iets gunstiger te maken. Het resultaat was een potlood aan een automatische oprolkoord dat in de praktijk al heeft bewezen dat het de gebruiker een stuk makkelijker maakt.

Op een bouwwerf is een potlood een levensbelangrijk onderdeel van de uitrusting. Een veel voorkomend probleem is dat een potlood snel zoek raakt. Vijf studenten van Hogeschool PXL hebben een efficiënte oplossing voor het euvel bedacht: een potlood dat via een oprolsysteem aan de broek kan worden bevestigd. “Iedereen in de bouwsector zal het ongetwijfeld zelf al meegemaakt hebben, u bent iets aan het noteren en legt vervolgens uw potlood eventjes aan de kant. Enkele tijd later weet men soms niet meer waar het potlood is gebleven”, zegt Commercieel Directeur Steffen Van den Bosch. “Of iemand staat op een ladder en wil snel iets noteren en laat per ongeluk het potlood vallen. Dat zijn dingen die nu eenmaal gebeuren op een werf en met die kleine frustrerende problemen, zijn wij aan de slag gegaan.”

Skipas

Het systeem is efficiënt en makkelijk in gebruik. Qua uiterlijk lijkt het op een oprolsysteem dat skiërs gebruiken om hun skipas niet kwijt te geraken. “Het heeft er inderdaad iets van weg”, vult Algemeen Directeur Bart Broux aan. “Zo’n skipas hangt ook vaak aan een oprolsysteem. Een groot verschil met ons product is de duurzaamheid. Materiaal dat gebruikt wordt in de bouw moet tegen een stootje kunnen. Dat een product lang mee gaat vinden wij bij Handex heel belangrijk en het is zeker en vast één van onze troeven.”
De studenten zijn aan de slag gegaan met producten van goede kwaliteit. “Het omhulsel van het rolsysteem komt van de rolmeters van Stanley, toch een bekend merk in de bouwsector”, zegt Technisch Directeur Bram Gielen, die instaat voor de productie. “Ons productieteam heeft vervolgens een stevig metserskoord aangebracht waaraan het potlood makkelijk kan worden bevestigd. Zoals onze bedrijfsnaam al aangeeft, het is erg handig. Je kan het bijvoorbeeld gewoon aan je broek bevestigen. Bouwvakkers verliezen dus minder tijd en ook het potlood zal langer meegaan omdat het altijd binnen handbereik blijft.”
Het potloodrolsysteem is verkrijgbaar voor de scherpe prijs van 5,99 euro. Bestellen kan via de website www.handex.be. Ook via +32499/46.91.30 kan het product worden aangekocht. Dat is handig, snel en efficiënt.

Indien u nog vragen heeft kan u altijd bijkomende informatie bekomen via onderstaande contactgegevens. Bekijk de video over het gebruik van het oprolsysteem van Handex op de website of via Facebook.
Info over Handex, Handy Excellence:
Sint-Antoniusstraat 2
3770 Riemst
Algemeen Directeur Bart Broux: +32499/46.91.30
www.handex.be
www.facebook.com/HandeX2014

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio