Castors Braine legt basis voor winst in Europese basketbalbeker

Print
In de heenwedstrijd van de finale van de Eurocup voor vrouwen heeft Castors Braine de basis gelegd voor de eindzege. De Belgische club ging op het veld van het Franse Villeneuve D'Ascq, de club van Ann Wauters, met 64-68 winnen. Bij de rust stond de Waals-Brabantse club nog 39-35 in het krijt. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag in de Spiroudôme van Charleroi gespeeld.

Villeneuve d'Asq nam de eerste twee kwarts voor zijn rekening (23-20, 16-15). Na de pauze was Castors de betere ploeg (14-20 en 11-13). De Litouwse Anete Steinberga was met 23 punten de topscorer van de wedstrijd. Ook de Amerikanen Sidney Spencer (14) en Celeste Trahan (10) en Marjorie Capréaux (11) lieten dubbele cijfers optekenen voor Braine en ook Kim Mestdagh (7), de Servische Ana Radovic (2) en de Estlandse Merike Anderson (1) deden een duit in het zakje.

Bij de thuisploeg was de Française Virginie Brémont met 15 punten het best bij schot en kwam onze landgenote Ann Wauters aan 10 punten, 8 rebounds en 2 assists.