Raad van Bestuur voetbalbond zit vrijdag samen

Print
Raad van Bestuur voetbalbond zit vrijdag samen

Foto: Photo News

De Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verzamelt zich vrijdag om 14u00 in de gebouwen van de voetbalbond, aan de Houba de Strooperlaan in Brussel.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Februari en maart waren woelige maanden voor de KBVB. Niet alleen werd CEO Steven Martens bedankt voor bewezen diensten, ook werd aan de competitieformule gesleuteld door de Pro League - de belangenvereniging voor eersteklassers. In die omstandigheden belooft de Raad van Bestuur heel wat interessante agendapunten te hebben.

Nog één van die agendapunten is het oefencentrum van de voetbalbond in het Waals-Brabantse Tubeke. Na vele problemen met de aannemer die er een hotel in het thema van de Rode Duivels diende te bouwen, komt er eindelijk schot in de zaak, en op die koers wil de KBVB graag verder varen. Zo moet besproken worden of er de komende jaren nog meer investeringen volgen in het prestigieuze oefencomplex, dat rechtstreeks geplaatst werd met de opbrengsten van het door ons land georganiseerde Euro 2000.

Vraag is ook wat er gedaan wordt met de vacante stoel van Steven Martens. Drie opties lonken: er kan gekozen worden voor de zoektocht naar een nieuwe CEO, de functie kan intern ingevuld worden, of er kan gekozen worden voor een nieuwe organisatiestructuur waarbinnen de functie niet langer als vacant beschouwd kan worden.