Ligt lager loon van Josje aan basis van exit K3?

Print
Ligt lager loon van Josje aan basis van exit K3?

Foto: BELGA

Josje Huisman zou bij K3 de boel hebben doen springen omdat ze een pak minder verdient dan oudgedienden Karen en Kristel. Dat beweren Nederlandse media.

Volgens het Nederlandse ‘RTL Boulevard’ was er dus toch een centenkwestie in het spel. Josje, die K3 in 2009 vervoegde als winnares van de ­talentenjacht ‘K2 zoekt K3’, verdient uiteraard veel minder dan oudgedienden Karen Damen en Kristel Verbeke. De loonkloof tussen Josje en haar twee collega’s is echter een ­behoorlijke krater: Josje zou volgens RTL Boulevard 3.400 euro bruto per maand krijgen en geen vergoeding krijgen voor de verkoop van cd’s, dvd’s en andere K3-merchan­dising.

Volgens RTL Boulevard, dat sprak met ex-kandidaten van ‘K2 zoekt K3’ die nog contact hebben met Josje, zou zij niet blij zijn geweest met het contract dat ze moest tekenen. Ze ging er toch op in, omdat ze haar rol bij K3 toen al als een opstap naar veel meer zag.

“Klopt niet helemaal”

Dat Josje effectief als eerste de voorzet gaf om te stoppen met K3, wou Gert Verhulst gisteren niet gezegd hebben. “Het is ook niet belangrijk wie als eerste bedenkingen had toen bij de contractbesprekingen opnieuw een langer engagement - voor twee tot drie jaar - gevraagd werd’, aldus Verhulst. ‘Dat Josje degene was die andere horizonten wou verkennen, klopt niet helemaal.” Maar het werd dus ook niet helemaal tegengesproken.

Dat Josje andere ambities heeft, bleek eigenlijk al begin maart, toen ze haar eigen website lanceerde met een voorsmaakje van haar nieuwe volwassen imago en een contactadres voor boekingen.