© Reuters

Zlatan Ibrahimovic één match geschorst in Champions League

Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) heeft één speeldag schorsing gekregen vanwege zijn rode kaart tegen Chelsea in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League. Dat besliste de Europese voetbalbond UEFA donderdag.

vtvn

Door deze beslissing mist Ibra de heenwedstrijd in de kwartfinales voor zijn team. In de terugmatch kan PSG weer op de Zweedse spits rekenen. Voor Serge Aurier, ploegmaat van Ibrahimovic, wacht er een langere schorsing op Europees vlak. De Ivoriaanse rechtsachter beledigde de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers, die Chelsea-PSG floot, in een filmpje dat op sociale media circuleerde. Daarin beschreef hij Kuipers na de match als een 'vuile klootzak'. De beelden werden intussen verwijderd en de Ivoriaan excuseerde zich via Twitter voor zijn uitlatingen. De UEFA tilt zwaar aan de beledigingen en geeft Aurier nu een schorsing van drie speeldagen. Het is de eerste keer dat de Disciplinaire Commissie van de Europese voetbalbond voor dergelijke feiten een straf oplegt.

PSG speelde de return in Chelsea meer dan een uur met z'n tienen. Na verlengingen stond er 2-2 op het scorebord. De heenwedstrijd eindigde op 1-1 in Parijs, waardoor PSG zich bij de laatste acht kon scharen op het kampioenenbal.

Dit was toch nooit rood voor Ibrahimovic?

© AFP

Een mogelijk beslissend moment in de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en PSG: na een half uur werd PSG-spits Zlatan Ibrahimovic met rood van het veld gestuurd. De Zweed ging nochtans samen met Chelsea-middenvelder Oscar vrij clean naar een losliggende bal. De Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers gaf echter toe aan de eis van het Chelsea-publiek om een rode kaart.