Nieuwe app halteaankondiging van De Lijn al meer dan 11.500 keren gedownload

Print
Nieuwe app halteaankondiging van De Lijn al meer dan 11.500 keren gedownload

De nieuwe app ‘Halteaankondiging De Lijn’ die De Lijn eind vorig jaar lanceerde is ondertussen al meer dan 11.580 keer gedownload. De gebruikers geven de app een waardering van 3,9 op 5 voor de Android-toepassing. Voor iPhones is er geen waardering binnen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Caroline Bastiaens (CD&V).

De nieuwe app vertelt reizigers over hoeveel minuten ze aan hun volgende haltes zijn en geeft 3’ voor de afstaphalte een signaal. Is de app geopend dan verschijnt een melding op het scherm, als hij gesloten is weerklinkt een geluid en trilt de smartphone wat ook nuttig is voor blinden en slechtzienden. Deze app is een testversie. Als blijkt dat hij klanten een meerwaarde biedt zal hij worden geïntegreerd in de reisinfoapps van De Lijn.

Het aantal actieve gebruikers van de app ‘De Lijn’ van ontwikkelaar The Mobile Company met informatie over allerlei reisinfo steeg het afgelopen pijlsnel. Het aantal actieve gebruikers per maand steeg vorig van circa 60.000 in januari voor zowel de iPhone- als Android app’s tot respectievelijk circa 120.000 en 90.000 in december.