© EPA

Fransman Fourcade pakt eindwinst op 10 km sprint met zege in Rusland

Biatleet Martin Fourcade heeft donderdag de eindwinst in de wereldbeker op de 10 km sprint op zak gestoken. In het Russische Khanty-Mansiysk won de Fransman de slotmanche, voor de Rus Anton Shipulin en de Duitser Benedikt Doll. Onze landgenoot Michael Rösch eindigde als 43e.

Fourcade, tweevoudige olympisch kampioen, schoot foutloos. Zijn eerste achtervolger in het eindklassement van de wereldbeker Anton Shipulin deed dat ook, maar finishte 13 seconden langzamer. De Duitser Benedikt Doll vervolledigde het podium op 18,3 seconden van de winnaar. De Noorse wereldkampioen Johannes Thingnes Boe schoot vier keer mis en eindigde pas als 68e.

De zege in Khanty-Mansiysk is al de 39e in de carrière van de zevenvoudige wereldkampioen. Fourcade nam ook zijn elfde wereldbeker in ontvangst voor de eindoverwinning op de 10 kilometer sprint. De Fransman is ook nog in de running om de wereldbeker op de achtervolging en de massastart te winnen. Zondag wordt hij naar alle waarschijnlijk voor de vierde keer op rij de nummer 1 van de wereld.