Volle zaal bij 'Een Tuin om van te genieten' van Milieuraad Tongeren

Print
Volle zaal bij 'Een Tuin om van te genieten' van Milieuraad Tongeren

Foto: Maria Roovers

Tongeren - De aftrap van de reeks gratis workshops ‘Een Tuin om van te genieten’ bracht woensdagavond 18 maart heel wat volk op de been. Meer dan veertig deelnemers luisterden in het Praetorium naar de boeiende inleiding van tuinadviseur Nelle Driessen en deden inspiratie op hoe je met eenvoudige ingrepen je tuin kunt omtoveren in een klein, duurzaam paradijs waar heel veel te beleven valt – zeker ook voor kinderen - en waar het goed toeven is voor mens, plant én dier.

Onder de noemer Een Tuin om van te genieten organiseert de Milieuraad Tongeren een reeks workshops die je helpen om meer biodiversiteit in je tuin te krijgen. Een gazon kan rust en ruimte creëren, maar het vergt oh zo veel onderhoud. Als je die groene mat vervangt door een bloemenweide spaar je niet alleen tijd en moeite, maar breng je bovendien in één klap heel veel leven rond het huis. Ook een eenvoudige stapelmuur, die je goed kunt maken van restafval als oude stoeptegels, wordt een broedplaats van nieuwe flora en fauna. Met snoeihout van wilgen en linde kun je een prachtige bank maken rond een boom. Waarom geen geveltuintje aanleggen aan de straatzijde, zodat de straat vrolijker wordt en een eigen gezicht krijgt?
Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens de workshops die u ook kunt volgen als u niet tijdens de algemene infoavond aanwezig was. De eerste workshop vindt plaats op 22 april en gaat over geveltuinen. Deelname is gratis, maar wel graag vooraf inschrijven bij de Milieudienst van Tongeren via milieudienst@stadtongeren.be of 012 800 153.

Foto: bloemenweide en stapelmuur met bank van betontegels ©Nelle Driessen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio