© Photo News

Hasselaar (42) vrijgesproken van partnergeweld na vordering van 10 maanden cel

Een 42-jarige man uit Hasselt is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank van vermeend partnergeweld vrijgesproken, terwijl de openbare aanklager een maand geleden nog een celstraf van 10 maanden had gevorderd. De rechter meende dat er twijfel was over de betrokkenheid van de man en die twijfel speelt altijd in het voordeel van de beklaagde. De politie in Beringen stelde op 24 oktober 2013 vast dat er zich tussen de beklaagde en zijn partner een schermutseling had voorgedaan, want ze vertoonden beiden kwetsuren.

Verder waren er bloeddruppels en glasscherven te zien. Uit de vaststellingen van de politie kon niet afgeleid worden hoe de schermutseling ontstond en dus viel niet uit te sluiten dat hij zich alleen verweerd had op een aanval van zijn vrouw. Volgens de rechter zaten er in het dossier onvoldoende objectieve bewijselementen om hem nu schuldig te verklaren. Nochtans was de man in het verleden al meermaals veroordeeld voor gewelddelicten. De buren beweerden ook dat hij zich agressief opstelde tegenover zijn vrouw.

Volgens de rechtbank hebben de buren deze feiten nooit zelf gezien en baseerden ze zich alleen op de beweringen van de vrouw. Op de zitting beweerde de vrouw dat ze zwanger was, toen ze slaag kreeg.

Volgens het openbaar ministerie hadden getuigen de vrouw op straat gevonden met duidelijke tekenen van geweld. De procureur zei dat het om een typisch geval van intra-familiaal geweld ging, waarbij hij haar in hun woonst opgesloten had. Op de zitting verklaarde de vrouw dat ze een hersenschudding had opgelopen en bijna dood was. De verdediging pleitte dat van die zogenaamde hersenschudding geen bewijzen in het strafdossier staken waardoor een vrijspraak het logische gevolg moest zijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio