Man (21) die vader mes in rug stak, riskeert 15 maanden cel

Print
Overpelt -

Een 21-jarige jongen uit Overpelt riskeert 15 maanden cel omdat hij zijn vader met een mes in de rug heeft gestoken. Naast de gevangenisstraf vroeg het openbaar ministerie ook aan de correctionele rechtbank van Tongeren om de jongen een boete op te leggen van 600 euro en hem te verplichten om begeleiding te zoeken.

De steekpartij kwam er nadat de vader zijn zoon een heel weekend had gekleineerd. Toen de jongen samen met een vriend enkele videospelletjes speelde, begon de vader opnieuw met het maken van verwijten. Zo hekelde hij het feit dat zijn zoon aan de lopende band smoesjes gebruikte en uitvluchten zocht. Toen de vader voorstelde om het loon op te halen bij de werkgever waar de jongen vakantiewerk had gedaan, werd het voor de jongen te veel. Hij pakte een mes en stak zijn vader daarmee drie keer in de rug. Dat veroorzaakte een klaplong bij de vader. De jongen besefte meteen wat hij gedaan had, verwittigde de hulpdiensten en diende zelf de eerste zorgen toe.

De letsels van de vader zijn ondertussen helemaal genezen en hij weigerde dan ook om donderdag een schadevergoeding te eisen tijdens de behandeling van de zaak voor de correctionele rechtbank van Tongeren. De zoon verontschuldigde zich nogmaals tegenover zijn vader in de rechtszaal. De jongen, die momenteel bij zijn moeder verblijft, heeft opnieuw regelmatig contact met zijn vader die aan hem gevraagd heeft om opnieuw bij hem in te trekken.

Vonnis volgt op 16 april.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio