Drugs dreigt One Direction-leden optreden én veel geld te kosten

Print
Drugs dreigt One Direction-leden optreden én veel geld te kosten

Louis Tomlinson (midden) Zayn Malik (rechts van hem) hangt een boete boven het hoofd. Foto: AFP

Zayn Malik en Louis Tomlinson, twee van de vijf leden van One Direction, riskeren een boete van meer dan 4.200 euro. Dat geld moeten ze ophoesten als ze in Manila betrapt worden met drugs voor of na hun optredens op 21 en 22 maart. Bovendien moeten ze elk 200.000 pesos betalen om te mogen zingen in het land.

De aanleiding voor de heisa is een filmpje dat vorig jaar in mei opdook. Malik en Tomlinos zouden daarin cannabis gerookt hebben in Peru. Iets waar ze niet mee kunnen lachen op de Filipijnen, zo blijkt. Als de twee heren willen zingen in het land, moeten ze elk 200.000 pesos (12.250 euro) betalen voor een soort van werkvergunning. Dat besliste de Immigratiedienst in het land.

‘Als het geld niet voor 21 maart op onze rekening staat, zullen de optredens niet kunnen doorgaan’, zegt Elaine Tan van de Filipijnse Immigratiedienst. ‘Dat hebben we beslist om het publiek te beschermen als de leden van One Direction toch een misstap begaan tijdens hun verblijf hier.’

Het is vooral een groepering tegen drugs die aanstuurt op de betaling, maar ook op controles. ‘We willen het pure talent van de groep zien’, zegt Christine Ching, woordvoerster van Anti-Drugs Advocate. ‘Daarom willen we dat voor het optreden gecontroleerd wordt of ze geen drugs genomen hebben. We willen niet dat ze een slechte invloed hebben op onze jeugd.’

De grote som geld werd intussen betaald, maar daarmee is de kous nog niet af voor Zayn Malik en Louis Tomlinson. Zij riskeren een boete van meer dan 4.200 euro als ze tijdens hun verblijf in Manila drugs gebruiken of ermee gezien worden.

De twee hadden zich enkele maanden geleden wel verontschuldigd voor de opgedoken video. ‘We zijn nog jong en we doen nu eenmaal domme dingen’, zeiden ze toen.