BK motorcross gaat zondag van start in Moerbeke

Print
BK motorcross gaat zondag van start in Moerbeke

Jeremy Van Horebeek Foto: BELGA

Op het zandparcours van Moerbeke-Waas vindt zondag de eerste van vijf manches van het BK inters motorcross plaats. Jeremy Van Horebeek hoopt er de basis te leggen voor een nieuwe titel.

Net zoals vorig jaar laat Clément Desalle het BK aan zich voorbijgaan. Zo kan Desalle zich volledig concentreren op het WK MXGP, waarin hij na twee manches de leiding in handen heeft.

Gezien de afwezigheid van Desalle lijken enkel Kevin Strijbos en Ken De Dycker in staat om Van Horebeek van een nieuwe eindzege te houden. De titelverdediger tankte afgelopen zondag heel wat vertrouwen in Gemert, waar hij de twee reeksen van de eerste wedstrijd van het open Nederlands kampioenschap won. Strijbos en De Dycker verkeren daarentegen niet echt in vorm. Laatstgenoemde, tweevoudig Belgisch kampioen, hoopt niettemin opnieuw de titel te heroveren die hij vorig jaar wegens blessureleed niet kon verdedigen. Verder gaan de jongere motorcrossers zoals Julien Lieber, Jens Getteman, Brent Van Doninck en Yentel Martens op zoek naar een podiumplaats.

Na Moerbeke vinden de andere BK-manches plaats in Bergen (12 april), Kester (7 juni), Orp-le-Grand (23 augustus) en Mont-St-Guibert (6 september).